logo-BG-v7.7-542x297

Top 10 van ’s werelds beste theesoorten

Alleen de allerbeste kwaliteit

De thee van het ene jaar is niet dezelfde als van een ander jaar. Net als met wijnen heb je met allerlei natuurlijke factoren te maken die de kwaliteit en smaak van de thee kunnen beïnvloeden. Thee-inkopers hebben met de gevolgen van deze wisselende omstandigheden te maken. Nepal heeft in het verleden een minder goede reputatie gehad vanwege de instabiele kwaliteit door de jaren heen. Daar is echter verandering in aan het komen.

BlueGreens neemt nooit genoegen met minder dan de allerbeste kwaliteit. Als in een bepaald seizoen van een bepaald jaar de thee-oogst met moeilijke omstandigheden te maken krijgt, dan gaan wij op zoek naar de uitzonderingen die met kop en schouders boven de andere uitsteken. Een goede theemeester weet dan toch raad met de kwaliteit van de bladeren, en zal zijn kennis toepassen om alleen zeer goede tot uitmuntende thee te maken.

 

Top van de wereld

Over uitmuntende thee gesproken: BlueGreens verkoopt thee die tot de top van de wereld behoort. Guranse Tea Estate is een van die tuinen, waarvan de thee in de top 10 van meest gewaardeerde theeën in Amerika is gestemd. Wij zijn daar blij mee en trots op.

Hoewel 2017 een moeilijk theejaar was, onder andere door het verloren gaan van de second flush uit het aangrenzende Darjeeling vanwege stakingen, en personeelswisselingen bij onze leveranciers, hebben we van de late zomer- en vroege herfstpluk een paar nieuwe en unieke theesoorten weten in te kopen. We zijn zelf bijzonder aangenaam verrast na een aantal teleurstellende proeverijen.

 

Oogst van 2017

 

Himalayan Green

Een vorst onder de groene theesoorten. Deze thee is een vondst. Voor de kenners van onze thee: vergelijkbaar met de Mystic Green, maar zoetiger en uitgesproken frisser van smaak. Deze groene thee smaakt naar ongeöxideerde thee en heeft totaal niets van zeewier of verse walnoten zoals je dat bij andere soorten groene thee kunt aantreffen. Helder en puur van smaak.

 

Shangri-La White

Een witte thee met een tintelende en complexe smaak. Hoewel dit een in de zomer geplukte thee is, is hij toch droog van smaak met een aangenaam bittertje die kortstondig over je tong tintelt. De geuren doen denken aan bloemen en jong gras. De smaak is voller en droger.

 

Guranse Tips

Een unieke thee van 1 knop en een blad. Deze thee wordt van speciale struiken geplukt die langere bladknoppen produceren. De plukrondes langs de struiken volgen elkaar iets sneller op dan gebruikelijk waardoor de knop jonger geplukt wordt. Deze thee lijkt qua verwerking op een witte thee, maar ondergaat in tegenstelling tot witte thee een zeer korte tijd van oxidatie om de smaak iets meer naar buiten te brengen.

 

Guranse SFTGFOP1

Een zacht-zoete late zomer/vroege herfst-thee van top-kwaliteitbladeren. Gebalanceerd en uitermate goed gedroogd. Ook geschikt voor thee met melk.

 

Emerald Green

Onze klassieke groene thee van SFTGFOP1-kwaliteit. Deze keer niet van de zomerpluk, maar van de herfstpluk, wat de thee wat warmer en kruidiger maakt.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn