logo-BG-v7.7-542x297

Thee proeven

Thee proeven

Bij het proeven en keuren van onze thee hanteren wij zowel de professionele als de huishoudelijke proefmethode. Voor de professionele methode gebruiken we proefsetjes en een officieel vastgestelde hoeveelheid droge thee. In de huishoudelijke methode zoeken we naar de ideale sterkte en genieten dan van de ervaring van het perfecte kopje thee.

De eerste methode helpt ons om de karaktereigenschappen van de thee te beoordelen en te benoemen: de geuren, de hoeveelheid tannine en andere anti-oxidanten, de aroma’s in de mond en de afdronk. De laatste methode vertelt ons meer over de smaakervaring, de zuiverheid van de thee en de momenten waarop de thee het beste tot zijn recht komt. Hebben we bijvoorbeeld te maken met een thee die gemakkelijk doordrinkt of is het meer een digestieve thee? Kan de thee met een scheutje melk gedronken worden of bij voorkeur zwart?

Theebeschrijvingen

 

In de theebeschrijvingen komen de constateringen uit de professionele aanpak samen met de smaakervaring van het dagelijkse drinken. De geurbeschrijvingen zijn derhalve geënt op sterk gezette thee zonder melk en de geur van de getrokken bladeren na het afgieten. Deze geuren zul je ervaren bij het opgieten en afschenken van de thee. De smaakbeschrijvingen zijn meer wat je zult ervaren tijdens het drinken. Het is een combinatie van de geuren die je inademt, de geuren die je ontwaart na iedere slok en de waarnemingen van de tong.

Thee proeven lijkt in dit opzicht op wijn proeven. De geuren en smaken zijn subtieler en niet zozeer fruitig als wel kruidig. Ze kunnen echter met oefening, net zoals bij wijn, steeds beter opgemerkt en gewaardeerd worden. We nodigen je uit om het geur- en smaakfeest van enkele van ’s werelds beste theesoorten met ons mee te beleven. In de webshop vind je gedetailleerde beschrijvingen van iedere thee.