logo-BG-v7.7-542x297

Doelen

Doelen

Opbrengst van BlueGreens komt ten goede aan Nepal

Het doel van BlueGreens is duurzaam ondernemen. Daarbij zijn niet alleen het milieu en de sociale context waarin de thee geproduceerd wordt belangrijk, maar ook de bestemming van de opbrengst.

Een deel van de opbrengst van BlueGreens wordt geinvesteerd in kleinschalige projecten in Nepal. We willen graag investeren in mensenlevens waardoor kansen en mogelijkheden gecreeerd worden om zelfredzaam te zijn. Waardigheid, vrijheid en bestendigheid zijn hierbij sleutelwoorden.

Kleinschalige projecten en Stichting Krupalaya

Zo wordt onder andere mogelijk gemaakt dat jonge mensen een nuttige studie kunnen volgen waardoor ze in de moderne, veranderende maatschappij niet alleen mee kunnen doen, maar een cruciale rol kunnen spelen in het onderhouden van hun familie.

Andere projecten zullen zich op gezondheidszorg, duurzaam energiegebruik, ontwikkeling van de theehandel, microkrediet en dergelijke richten.

De stichting Krupalaya houdt zich bezig met de besteding van dat deel van de opbrengst van BlueGreens dat bestemd is voor Nepal. Krupalaya is door de Nederlandse overheid erkend als algemeen nut beogende instelling. Meer informatie over deze stichting zal binnenkort op een eigen website verschijnen.

Iedere 5 kilo thee brengt een maandsalaris van een Nepalese middelbare-schoolleraar op