logo-BG-v7.7-542x297

Oogst 2015 – Smaken die weldadig over je tong rollen

De eerste plukperiode van dit jaar werd overschaduwd door de verschrikkelijke aardbevingen in april en mei. Het gebied rondom Dhankuta, in het oosten van Nepal, bleef gelukkig gespaard van grote verwoesting. Het werk in de theetuinen kon nagenoeg ongestoord doorgaan, wat ontzettend belangrijk is voor dit land dat economisch al zo worstelt om vooruit te komen.

De eerste pluk bracht een rijke oogst van theesoorten die weldadig over je tong rollen en de papillen wijd open zetten. Wij hebben een groene, een grofbladige zwarte en een Oolongthee ingekocht, die in hun diversiteit allemaal favoriet zijn.
Met de zomermaanden in het vooruitzicht is het heerlijk om te weten dat je deze lentethee ook heel goed afgekoeld of zelfs koud kan drinken. Naarmate de thee afkoelt, voeren weer andere smaken de boventoon.

Dit vormt nog maar de opmaat voor de rest van een veelbelovend oogstjaar. Bestel een proefpakket opinfo@bluegreens.nl en oordeel zelf.
Klik op de link ‘over thee proeven’ voor meer informatie over hoe wij tot de theebeschrijvingen komen.

 

Guranse Floral Ltd

Een heldere, handgerolde bloemrijke zwarte, First Flush thee, die zeer licht van kleur is. Limited Edition, beperkte voorraad.

 

Guranse Floral Handrolled

Een frisse zwarte thee van de eerste plukperiode, licht van kleur, met een diepe geur en volle smaak.

 

Guranse Green Oolong

Een prachtige groene Oolongthee van de eerste pluk met een zuivere smaak.

 

Guranse Mystic Green

Een groene thee van de eerste pluk met een gulle, volle zoetheid.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn