logo-BG-v7.7-542x297

Oogst 2016 – De trots van Nepal

Aan de theegeschiedenis van Nepal wordt weer een mooi nieuw hoofdstuk toegevoegd. Andrew Gardner is met twee partners aan een nieuw en ambitieus project begonnen in Sindhupalchowk. In dit gebied lag het epicentrum van de eerste zware aardbeving van april 2015. Dit nieuwe project voorziet niet alleen in werkgelegenheid op de plantage, maar wil ook een bijdrage leveren aan de wederopbouw en duurzame ontwikkeling van het gebied.

 

Andrew is dé theepionier van Nepal die twintig jaar geleden de theeproductie in oost-Nepal naar een heel nieuw niveau heeft getild. Hij heeft met groot succes twee theefabrieken in Dhankuta op de wereldkaart gezet wat betreft volledig biologisch geproduceerde kwaliteitsthee. Daarbij werd veel zorg besteed aan de omgeving, de arbeiders en de lokale samenleving.

 

Vanaf januari 2016 is Andrew als theemeester bij Everest Tea Estate begonnen nieuw leven te blazen in een theeplantage die al 20 jaar verwaarloosd was. Andrew heeft het onmogelijke weten te verwezenlijken en er zijn een aantal fantastische theesoorten gemaakt. Je zult overduidelijk de hand van de meester proeven.

 

In juni en oktober 2016 hebben we bezoeken gebracht aan de theevelden van Everest Tea Estate.  Het was inspirerend de enthousiaste initiatiefnemers te ontmoeten. Onze verwachtingen zijn hooggespannen!
Verder hebben we van de Guranse Tea Estate een heerlijke Mystic Summer Green ingekocht.

 

Bestel een proefpakket op info[at]bluegreens.nl en oordeel zelf.
Klik op de link ‘over thee proeven’ voor meer informatie over hoe wij tot de theebeschrijvingen komen.

 

Everest Green Delight

Handrolled Tips van de eerste pluk, licht van kleur, mild van smaak. Verfrissend als een zachte, lentebries die zoete en prikkelende geuren met zich meevoert. Nog nooit hebben we zo’n uitgebalanceerde first flush kunnen bemachtigen. Deze thee zal zowel bij de liefhebbers van zwarte als groene thee in de smaak vallen.

 

Everest Green

Een groene thee van de eerste pluk, met een smaak van veel schakeringen groen.

 

Everest Red

Deze gloedvolle rode thee van de tweede pluk is opmerkelijk zacht van smaak met wat lichte tanines in de afdronk.

 

Guranse Mystic Summer Green 

Een mooie, heerlijke groene thee, in de traditie van de Mystic Greens van de Guranse Estate.

 

Everest Gold

Een zwarte thee met een gouden gloed, zacht en zwoel van smaak. Verwarmend als de stralen van de zon.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn