logo-BG-v7.7-542x297

Oogst 2014 – Nepal overtreft zichzelf

Het jaar 2014 heeft zich ontvouwd als een prachtig theejaar voor onze Nepalese thee. Ondanks het uitblijven van de vroege moessonregens in juni, heeft de theemeester van onze leverancier ongeëvenaarde thee weten te componeren.

Wij hebben deze keer zes theesoorten geselecteerd van alleen hele topbladeren. De smaken zijn uiteenlopend van zachte frisheid tot warme, kruidige zoetheid.

De theesoorten van dit jaar zijn bovendien stuk voor stuk goed te combineren met koude en warme gerechten en smaken zelfs afgekoeld nog verbazingwekkend goed. We dagen je uit om eens te experimenteren met deze verrukkelijke theesoorten. Dat kan eigenlijk niet missen.

Klik op de link ‘over thee proeven’ voor meer informatie over hoe wij tot de theebeschrijvingen komen.

 

Handrolled First Flush

Een perfect-gebalanceerde, handgerolde zwarte thee, met een afgeronde, zachte smaak. De geur bevat een hint van honing en eucalyptus.

 

Oolong Second Flush

Een prachtige Oolongthee van de tweede pluk, vlak voor de moessonregens. De thee is zacht-zwoel van smaak, met een suggestie van donkere specerijen en noten, en schenkstroop in de afdronk.

 

White Crescent

Een zilver-witte thee van alleen de bladknop zoals de Chinese Silver Needles. Een exclusieve first flush thee in kleine hoeveelheid voor ons gemaakt. Helder, zacht en romig van smaak, met een zweem van citrus.

 

Gold Buds

Een prachtige donkere herfstthee gemaakt van de bloemknop en 1 blad. De smaak is vol, zwoel en zacht, met een breed smaakpalet.

 

Guranse Rato

Een verfrissende rode thee, met een heldere, vriendelijke smaak van één van de laatste plukken uit november.

 

Super Fancy Autumn Leaves

Een gloedvolle, ronde, zuivere zwarte thee van de late herfstpluk.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn